Els partits de l’oposició demanen escoltar les autoritats sanitàries per decidir sobre Les Santes

Després que l’alcalde de Mataró, David Bote, es pronunciés respecte a la celebració de la Festa Major de Les Santes d’aquest any, les respostes i opinions a les xarxes socials han estat moltes. També els partits polítics de l’oposició al govern. Esquerra Republicana a Mataró demana que de la situació se’n faci una oportunitat i que Les Santes del 2020 siguin un repte per millorar la festa. Per això pensen que suspendre la festa ara seria una decisió precipitada i demanen poder treballar en una Festa Major diferent.

Des de Junts per Mataró opinen que la situació actual porta a no només parlar de Les Santes sinó també de l’imminent Sant Jordi, Sant Joan al mes de juny o les festes de barris previstes pels propers mesos, per mencionar només alguns dels grans actes del calendari festiu de la ciutat. Una decisió, la de Les Santes, doncs, que Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró, considera que acabaran decidint les autoritats sanitàries tot i que es mostren predisposats, des del grup municipal, a allargar la mà al govern per reflexionar-hi.

Ciutadans ja fa dies que va comunicar al govern que es posaven al seu costat per gestionar la crisi del coronavirus. Ara demanen prudència i responsabilitat  i asseguren que davant de qualsevol decisió s’ha de preservar la vida de les persones. Escoltem la portaveu de Ciutadans a Mataró, Cristina Sancho.  

Sigui com sigui la celebració de Les Santes del 2020 està sobre la taula i caldrà veure com evoluciona la pandèmia del coronavirus per saber si a partir del 25 de juliol als carrers de la ciutat s’hi pot viure la Festa Major de Mataró.

Informa: M.Gómez