Els parcs infantils reobriran dilluns si segueixen baixant els indicadors COVID

L'Ajuntament ha pres la decisió després que diverses famílies i la resta de partits del consistori pressionessin per la reobertura de les àrees de joc

L’Ajuntament reobrirà dilluns vinent les zones de joc infantil, sempre i quan els indicadors de la Covid-19 segueixin millorant. El consistori preveu reobrir les àrees de joc per a infants que estaven tancades des del juliol del 2020, en base a la millora de les dades epidemiològiques i la disminució de la tensió en el sistema sanitari. El risc de rebrot ha passat dels 442 punts a principis de febrer a 246 a finals de mes, segons indica el consistori.

De confirmar-se aquesta tendència a la baixa durant aquesta setmana, el 8 de març l’Ajuntament tornarà a obrir els 128 parcs infantils que hi ha distribuïts per tota Mataró. Aquestes zones de joc infantil estan tancades des del 20 de juliol per evitar contagis de coronavirus.

El consistori també informa que els parcs estaran oberts de 8 del matí a 8 del vespre. Abans de la reobertura es farà una primera neteja de cada un dels parcs infantils i un cop torni a estar oberts al públic les mantindran higienitzades regularment.

L’Ajuntament recomana a les famílies que si es troben amb molts infants, esperin que els espais es buidin per evitar aglomeracions, així com que es limiti el temps d’estada per donar espai a que hi pugui jugar tothom.

Es recomana evitar menjar i beure en els espais de joc i es recorda que és obligatori portar mascareta a partir de sis anys i recomanable dels 3 als 5 anys. L’Ajuntament també recorda que cal mantenir la distància de seguretat interpersonal i traslladar als infants la importància de mantenir-la. Entre les recomanacions també hi figura el rentat de mans i la importància d’evitar tocar-se els ulls, boca i nas.

La notícia de la possible reobertura dels parcs infantils arriba després que diverses famílies mataronines s'hagin organitzat a través del grup @obrimelsparcsdemataró i que aquest cap de setmana algunes persones es concentressin davant de l'Ajuntament per reivindicar espais de joc per als seus infants. Aquesta setmana, també ha reclamat obrir els parcs el soci de govern, En Comú Podem, i tots els grups de l'oposició

Informa: S.Ruiz/C.Sánchez