Els menors de 14 anys podran sortir al carrer si acompanyen a un adult

A partir del 27 d’abril els menors de 14 anys podran sortir de casa per acompanyar a un adult sempre que es vagi a comprar, a la farmàcia o a fer qualsevol de les activitats que estan permeses durant l’estat d’alarma. Així ho ha confirmat el Consell de Ministres aquest dimarts i que es preveu que en el transcurs de demà dimecres aprovi el Congrés dels Diputats i pugui entrar en vigor dilluns de la setmana vinent. 

Tot i això, la Ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dimarts que els menors de 12 anys ja podrien sortir a fer “passejades curtes”. Unes mesures que, sigui com sigui, s’estan estudiant i que caldrà concretar un cop arribin al Congrés dels Diputats. 

La Generalitat però, insisteix amb el seu pla, en el que demana que els infants de 0 a 16 anys surtin acompanyats d’un adult i els adolescents entre 16 i 18 puguin fer-ho sols però sota la responsabilitat també d’un adult. El govern català estableix també franges horàries de dues hores en funció de l’edat. Una mesura que, de moment, no ha determinat el govern espanyol. 

Recordem que les escoles van tancar a Catalunya el 13 de març i que des de llavors tots els nens i nenes han estat confinats a les seves llars.

Informa: M.Gómez