Els mataronins a la Diputació de Barcelona buscaran millorar els serveis a la ciutat

Xesco Gomar i Francesc Teixidó seran durant els propers 4 anys diputats a la Diputació de Barcelona. Una tasca que compaginaran amb el seu paper com a regidors de l’ajuntament de Mataró, el primer dins el govern i el segon a l’oposició. Posar els recursos de la Diputació al servei dels municipis i de la ciutadania de la demarcació de Barcelona. Aquesta és una de les premisses de Xesco Gomar amb les que ha de treballar aquesta institució provincial que gestiona un pressupost de 995 milions d’euros i dona servei a més de 300 municipis de tota la província. De fet, diu Gomar que cal treballar deixant de banda el partidisme i posar-se a disposició de tots els municipis del territori. Una feina que Gomar està disposat a entomar de la mà de Francesc Teixidó, també mataroní diputat provincial, qui ha destacat la importància que Mataró tingui dos representants a la Diputació per poder tirar endavant projectes a benefici de la ciutat.

Ahir es ca constituir la Diputació de Barcelona. Una sessió en la que va culminar el pacte de govern a què havien arribat Partit Socialista i Junts per Catalunya. Un acord titllat d’antinatural per tots els grups de l’oposició. Precisament, Francesc Teixidó, d’ERC, s’ha mostrat crític amb el pacte entre PSC i JxC. Afirma que és un pacte antinatura i que, de fet,  JxC va reconèixer al negociador del seu partit que aquest acord era totalment estratègic pels postconvergents. Al seu torn, Xesco Gomar ha reconegut en una entrevista al Mirador que el veto que ERC  va imposar per designar Miquel Iceta com a president del Senat ha estat un impediment per arribar a acords amb els republicans.

A més de la representació mataronina, el Maresme compta amb dos diputats provincials més. Són Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera i diputat de Junts per Catalunya i Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar i diputada d’ERC. 

Informa: C.Salad / A.Gual