Els mataronins es llencen al carrer per participar al Referèndum

Centenars de mataronins s'han aplegat des de l'institut Cinc Sénies al Puig i Cadafalch, els Serveis Territorials d'Ensenyament o l'escola Pia Santa Anna per exercir avui el seu dret a vot en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Molts mataronins han optat, com demanaven les entitats sobiranistes, per protegir els col·legis electorals on s’havia de celebrar el  referèndum. És el cas, per exemple, de l'Institut Damià Campeny. Aquesta matinada centenars de persones s'hi han concentrat juntament amb diversos tractors.

Un dels llocs que més mataronins ha aplegat al centre de la ciutat ha estat l'escola Pia Santa Anna. A primera hora del matí s'acabaven de constituir les meses i unes dues centes persones ja feia hores que esperaven. Ja a migdia eren gairebé un miler les que esperaven poder entrar.

Una altre imatge destacada l’hem trobat al CAP de la Ronda Prim amb una llarga cua per a votar. Una imatge similar més al nord de la ciutat, a l'encreuament de trobada dels barris de Peramàs i Cerdanyola. Imatge idèntica de llargues cues per accedir a l'IES Puig i Cadafalch on la gent ha entrat amb aplaudiments al punt de votació quan s'han obert les portes. En aquest col·legi, amb 9 meses, s'ha pogut començar a votar però de seguida han arribat els problemes informàtics.

El recent estrenat institut Cinc Sénies ha estat obert durant tot el cap de setmana amb activitats al seu interior per evitar que la policia pogués tancar el centre. Aquesta darrera nit un nodrit grup de persones hi ha dormit al seu interior i a primera hora del matí s'hi aplegaven a les portes. Tractors dels pagesos d'aquella zona agrícola s'han convertit en companys d'espera.

 

Els problemes informàtics

Els problemes informàtics han estat la tònica del matí. La Guàrdia Civil ha intervingut abans de les 9h la web de la Generalitat creada per la celebració del referèndum. Això ha alentit l'inici de les votacions i l'obertura dels col·legis electorals.