Els mataronins coincideixen amb la urgència de trobar una sortida a la situació política del país

Puntual a les 9 del matí ha començat la jornada electoral a Mataró. Ho ha fet sense incidents en les 116 meses electorals que hi ha repartides per tota la ciutat. Des de primera hora, s’han format cues de gent de totes les edats preparades per exercir el seu dret a vot. Una imatge que s’ha repetit en diversos col·legis electorals ha estat el desconcert d’algunes persones que no portaven la targeta censal i que no sabien on havien de votar. Per trobar la seva mesa, havien de buscar-la en els fulls informatius localitzant, en primer lloc, el nom del seu carrer i, a continuació, la inicial del seu primer cognom. Tothom, això sí, sabia que en aquestes eleccions calia introduir dos sobres: un de color blanc per triar els representants del Congrés dels Diputats i un altre de color sèpia per escollir els membres del Senat. Tot i que la majoria ha destacat la importància de votar, una de les opinions més compartides ha estat la que defenia que la repetició de les eleccions generals ha estat una pèrdua de temps i de diners.

Aquesta jornada electoral arriba sis mesos més tard de les que hi va haver el 28 d’abril i que no van permetre que es formés un govern a l’Estat espanyol. Molts mataronins confien en què la situació política es podrà desbloquejar i que amb aquests nous comicis es constituirà un govern. Hi ha qui no descarta, però, que no hi torni a haver entesa entre els polítics i s’hagi d’anar a unes terceres eleccions.

El tema més destacat d’aquesta campanya electoral ha estat la situació política catalana. Sobre aquesta qüestió, alguns mataronins han apuntat que Catalunya ha estat una excusa dels polítics per no parlar dels problemes que de veritat afecten a la ciutadania com ara l'atur, les pensions o el preu de l'habitatge.

Informa: S.Ruiz / L.Sanmiquel