Els integrants de la taula de reconstrucció social i econòmica de Mataró validen les primeres mesures

Per fer front a la crisi generada per la COVID-19, a Mataró va néixer el passat 22 de maig una taula de diàleg encarregada d’elaborar un pla de xoc que permeti la reconstrucció social i econòmica de la ciutat. Aquest conglomerat format per l’alcalde David Bote, representants dels cinc grups municipals i membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO) va validar, fa dues setmanes, les 10 primeres mesures. Tal com afirma el propi alcalde de Mataró, David Bote, aquestes propostes inicials pretenen donar suport als negocis i empreses de la ciutat de forma immediata. 

Aquest primer tram de mesures que es va aprovar va ser, en línies generals, ben rebut per la FAGEM (Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme). La presidenta de l’entitat, Roser Moré, valora positivament que tots els sectors s’hagin bolcat en la recuperació econòmica de la capital del Maresme. Tot i així, des de la seva entitat proposen reformular algun dels acords, com per exemple, el que tracta els protocols que determinaran que un establiment sigui ‘Covid free’. 

Pel que fa als sindicats representats a la taula, és a dir UGT i COO, coincideixen amb la FAGEM en el fet que creuen que a l’hora de pactar mesures que afectin a la recuperació econòmica de Mataró, és imprescindible donar veu i vot al màxim d’actors possibles. En el seu cas però, reivindiquen que el camí que s’ha de seguir no és el de l’elaboració d’un pla que permeti superar la crisi generada per la COVID-19, sinó que s’ha de mirar més enllà. De fet, el que plantegen es una reformulació del model de desenvolupament econòmic i social de Mataró i de la comarca.  

Aquestes mesures s’emmarquen dins de l’eix “Mataró Reconstrucció des de la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació”, un dels 5 que conformen el Pla de xoc promogut per la taula. De cara a les properes setmanes, els seus integrants preveuen poder anunciar noves propostes.

Informa: L.Sanmiquel