Els grups municipals coincideixen amb la voluntat d'aclarir els fets succeïts a la Residència Gatassa

El grup municipal del PSC assegura farà totes les “accions necessàries per aclarir els fets succeïts” a la residència de gent gran de l’Avinguda Gatassa i demanarà les responsabilitats que pertoquin “un cop la situació estigui totalment superada”. Aquesta és la resposta dels socialistes a la carta oberta enviada per l’AV de Cerdanyola. A través d’un comunicat, el grup socialista també diu que mentre no es normalitzi la situació “mantindrà la vigilància i l’exigència en la correcta actuació” de la Generalitat, responsables del centre. 

El PSC també afirma que a hores d’ara el govern municipal té un contacte periòdic amb la direcció del centre de gent gran i amb el Departament de Salut. Tot i això, asseguren que la Generalitat ha trigat a respondre davant la situació de la residència i consideren “deficient la transparència en la informació sobre la situació real coneguda a principis d’abril”. 

A hores d’ara, segons els socialistes, un equip sanitari està fent controls diaris a la residència de l’ICASS a Mataró i hi ha un seguiment del cas per part del Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut i del Servei de Salut de l’Ajuntament. 

Per la seva banda ERC ha també ha respòs el comunicat de l’Associació de Veïns. Ha afirmat que ha estat seguint el tema  treballant amb el govern per esclarir la situació. Expliquen que el Departament de Salut ja ha agafat el control de la situació i que ja s’han pres i s’estan prenent decisions per posar-hi solució, com la desinfecció o la sectorització dels usuaris. També afirmen, que un cop acabada la situació caldrà fer una reflexió sobre la situació de les residències de gent gran al nostre país.

El grup municipal d’En Comú Podem exigeix la supervisió sanitària de la residència d’avis de l’ICASS per part del CAP Gatassa i la prioritat sanitària davant de la política en totes les administracions per fer front al brot de Covid-19 de la residència, que ja ha afectat més de la meitat d'usuaris.

El comuns han lamentat a través d’un comunicat les pèrdues que segons les últimes dades oficials arriben a prop de la vintena de morts i han mostrat el seu desacord amb la gestió, control i vigilància de les residències per part de la Generalitat de Catalunya. També han denunciat la seva manca de transparència i autocrítica.

Per aquests motius En Comú Podem ha exigit que es faciliti tot el material i equipament sanitari necessari pels treballadors i residents, així com formació en prevenció de riscos laborals i infecció hospitalària. També demanen que s'obrin les unitats tancades de la residència per habilitar espais d'aïllament, un pla de contingència per a tots els centres i que es revisin les llicències de totes les residències de Mataró.

Junts per Mataró, per la seva banda, ha assegurat a través d’un tuit que estan d’acord amb fer autocrítica i amb la “voluntat de revisar el que calgui”, incloses les residències de gent gran. En aquest tuit també consideren “deficient” la comunicació i gestió que ha fet el conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani.