Els eSports, una ordenança de paisatge públic o la salut mental, al Ple d'abril

Durant el Ple d'aquest abril l'oposició presentarà dues Propostes de Resolució, una d'ERC-MES i una de Junts per Mataró, i onze precs i preguntes.

ERC-MES vol situar Mataró al mapa dels eSports. Els republicans presentaran al Ple d'aquest abril una proposta de resolució per fomentar les competicions de videojocs professionals i semiprofessionals a Mataró com una proposta d'oci alternatiu, social i inclusiu. Avui en dia els eSports tenen un seguiment habitual de prop de 2,6 milions de persones a l'estat espanyol, principalment joves. Un públic que creix fins als 5,5 milions en el cas de persones que en algun moment han seguit l'emissió en streaming d'una competició d'eSports. És per això que des d'ERC-MES consideren necessari que des de l'Ajuntament es comenci a impulsar aquest sector. En aquest sentit proposen crear una taula de treball vinculada al Consell de Joventut on hi hagi partits, organitzacions i entitats vinculades al sector que recolzi al jovent i equips que hi participen. A més, es vol garantir l'accés universal a tots els joves de la ciutat als eSports i ajudar a trencar la bretxa de gènere que hi ha en el món tecnològic.
Carles Porta és regidor d'ERC-MES.

Junts per Mataró proposarà la creació d'una ordenança per cohesionar el paisatge públic de la ciutat. Una proposta de resolució que portaran al Ple d'aquest abril. L'ordenança seria transversal a diverses àrees del consistori i serviria homogeneïtzar la imatge de Mataró i a més racionalitzar costos de manteniment. Pel que fa a la imatge, Junts per Mataró explica que amb l'ordenança es regularia la disposició del cablejat, la ubicació d'espais publicitaris o l'estètica de les terrasses, els parcs i jardins urbans o les papereres, entre d'altres, per homogeneïtzar la ciutat. D'altra banda, l'ordenança també hauria d'ajudar a triar quins materials podrien allargar la vida útil del mobiliari urbà o el paviment, reduint costos de manteniment i apostant pels materials sostenibles. Xavier Font és regidor de Junts per Mataró.

A més d'aquestes des Propostes de resolució, durant el Ple l'oposició formularà onze precs i preguntes. ERC-MES preguntarà per l'eliminació d'escocells i les tallades de troncs d'arbre i sobre la situació de la llengua catalana a la ciutat. També porten quatre precs: un per modernitzar els plens i l'audiència prèvia; un altre per elaborar un pla de desenvolupament i manteniment del verd-urbà i la biodiversitat de la ciutat; un per realitzar un pla de control sistemàtic per evitar greuges als veïns i veïnes de la ciutat; i un darrer per l'adhesió de Mataró al programa d'actes de celebració del 90è aniversari de la proclamació de la República.
Junts per Mataró farà un prec per demanar una bonificació del 100% de les taxes de terrasses mentre durin les obres de plaça Santa Anna. També presenta una pregunta sobre la inaplicació, diuen, de l'Ordenança sobre Tinença, protecció i control d'animals.

Per la seva banda, Ciutadans porta al Ple dues preguntes i un prec. Una de les preguntes és amb relació a l'ampliació de l'Hospital de Mataró. En aquest sentit demanaran al govern municipal quan té previst l'Ajuntament comprar els terrenys per l'ampliació i cedir-los a la Generalitat. L'altra pregunta que porta a Ple Ciutadans és sobre les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Volen saber quantes estacions inactives hi ha i quan es preveu que es posin en marxa. També consideren necessari millorar la gestió d'aquests punts de càrrega de vehicles. Amb el prec demanen que es reforcin les polítiques de salut mental i prevenció de suïcidis de Mataró.