Els enterraments de fe musulmana al cementiri de Mataró hauran d’esperar

El ple tomba el prec presentat per ERC-MES per destinar d’urgència un espai al cementiri per als enterraments de fe musulmana. Els socialistes insisteixen que fa anys que des de l’ajuntament es treballa en el projecte i que aquest no s’ha pogut tirar endavant perquè la Generalitat no ha fet les modificacions legals pertinents ni ha presentat els informes requerits pel govern per tal de fer-ho possible. En aquest sentit, reconeixen ser coneixedors de casos dins la comunitat musulmana que tenen ara mateix aquesta necessitat i que aquests s’estan tractant de forma individualitzada.

ERC-MES lamenta no haver tingut dret a rèplica durant el ple en relació al prec i mostra a través d’un comunicat la seva disconformitat amb la resposta donada pel grup de govern. Des de la formació insisteixen que la negativa es deu a una falta de voluntat per tirar endavant la mesura i consideren que el govern s’escuda en incompliments de la Generalitat per evitar afrontar el tema. Afirmen que ja hi ha ciutats com Tarragona, Lleida o Tàrrega que ho han pogut fer i que no tirar-ho endavant significa un incompliment de l’obligació de prestar serveis funeraris universals d’acord amb les diverses confessions.

La pandèmia del coronavirus ha posat la situació al damunt la taula novament, però ja fa anys que l’Ajuntament treballa en aquesta qüestió. El primer cop que la temàtica es va posar al damunt la taula va ser l’any 1999, quan el ple va aprovar l’ampliació del Cementiri de les Valls i en aquesta ja s’hi plantejava l’opció de fer enterraments al terra, d’acord amb els principis de l’Islam.    

Informa: A.Gual