Els candidats mataronins coincideixen en la importància del vot

Els col·legis electorals han obert portes a partir de les nou del matí. D’entre tots els candidats mataronins que es presenten a les llistes de les diverses formacions, el més matiner ha estat el número 7 de Ciutadans per Barcelona, Carlos Aguilar. A quarts d’onze del matí ha dipositat el seu vot a l’interior de l’urna i ho ha fet a l’escola Anxaneta, al barri de l’Havana.

Aguilar ha destacat que  les eleccions d’avui són molt importants pel futur i espera que tothom voti, perquè, segons diu, hi ha molt en joc. Aguilar assegura que la formació taronja ha expressat bé les seves idees durant la campanya electoral i espera que això els beneficiï per treure força representació al Congrés dels Diputats.

Més enllà d’Aguilar, el número 15 de la llista dels populars a Barcelona, José Manuel López també ha exercit el seu dret a vot. Ho ha fet al Centre Cívic de Can Noé, a Rocafonda – El Palau. López ha explicat que la jornada d’avui és transcendental, tenint en compte totes les qüestions a resoldre: la relació entre Catalunya i Espanya o qui farà front al Brexit.

Unes eleccions que són una incògnita, segons López, perquè hi ha massa aspectes a resoldre. D’una banda, tenint en compte la gran quantitat de partits que s’hi presenten i les possibles aliances, és possible que el govern no el formi un únic partit, una qüestió que per López pot traduir-se en inestabilitat política. Jose Manuel López, que més enllà del Congrés també cal donar la importància que mereix al Senat, que a vegades, diu, és el gran oblidat.

Per la seva banda, la candidata número 10 per Barcelona del Front Republicà, Montse Morón, ha votat a l’Escola Antonio Machado i ha aprofitat per mostrar-se satisfeta amb la participació de la ciutadania fins el moment. Morón creu que Front Republicà será la gran sorpresa de les eleccions. Preguntada sobre coalicions, la candidata ha explicar que cal veure quins són els resultats i després posaran sobre la taula les qüestions que defensen amb l’objectiu de buscar suports.

L'alcalde, David Bote, ha votat al migdia

L’alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha exercit el seu dret a vot aquesta migdia a la Residència municipal Sant Josep, al centre de la ciutat. Bote ha recalcat que el dia d’avui és important comptar amb una alta participació i per poder exercir el dret a vot d’una manera lliure ja que diu vivim en un estat democràtic. Bote ha votat acompanyat de la candidata socialista més ben posicionada a la comarca en les llistes per Barcelona d’aquestes eleccions generals, Alícia Rodríguez Luna. De Vilassar de Mar, Rodríguez Luna ocupa la posició número 11 a les llistes.

M.Rodríguez / L. Fernández /J. Méndez