Mataró, obligat a reconstruir Can Fàbregas al solar original, propietat del Corte Inglés

Can Fàbregas

El Tribunal Suprem ha desestimat dos recursos presentats per l’Ajuntament que pretenien que el  Corte Inglés s’instal·lés a Mataró. Els recursos havien estat interposats pel consistori mataroní contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que impedia d’una banda el desmuntatge de Can Fàbregas per reconstruir la nau a la vorera de davant i també la volumetria per al futur centre comercial. D’aquesta manera, la sentència del Tribunal Superior de Justícia del 2017 obligaria a tornar a muntar la Nau de Can Fàbregas, que va ser desmuntada peça per peça, al seu emplaçament original. A hores d’ara doncs, seria decisió de l’operador comercial decidir si comparteix espai amb la nau. Uns solars que recordem l’Ajuntament de Mataró  va vendre al Corte Inglés amb l’objectiu que s’hi construís un nou edifici per acollir el centre comercial al centre de la ciutat. Des de l’Ajuntament de Mataró reconeixen que amb aquest nou escenari, després de la sentència del Suprem, serà complicat que l’arribada del Corte Inglés s’acabi materialitzant tot i que no descarten aquesta opció, tenint en compte que la decisió segueix recaient en l’operador comercial.

La regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, ha lamentat que s’hagi desestimat els recursos presentats per l’Ajuntament, juntament amb la Generalitat i el Corte Inglés. Ara assegura que cal veure quines són les intencions del Corte Inglés.

Núria Moreno també ha afirmat que des del govern es vetlla pels interessos de la ciutat i que per tant segueixent sent partidaris que el Corte Inglés vingui a Mataró. Però torna a detallar que cal veure si el Corte Inglés seguirà mantenint el compromisos que havia establert amb la capital del Maresme.

Recordem que aquesta sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del juliol del 2017 anul·lava el pla urbanístic que proposava l’Ajuntament. El pla, aprovat el 2007, va suposar el desmuntatge i trasllat de Can Fàbregas als afores de Mataró, operació que va costar 1,8 milions d’euros. El 2013 la conselleria de Territori i Sostenibilitat va donar el vist-i-plau a l’operació, que preveia la reconstrucció de l’edifici just davant del lloc original, per 1,6 milions d’euros més. El Corte Inglés en el seu moment ja va anunciar que no iniciaria cap mena d’operació fins que no hi hagués cap procés judicial obert.   

Informa: C.Sánchez/ O.Debat