El Rengle i el Sorrall sobre la taula del Ple Municipal

L’edifici El Rengle i la zona esportiva El Sorrall seran els dos únics punts de l’ordre del dia del Ple Municipal Extraordinari previst per aquest dijous a dos quarts de set de la tarda. Un Ple que van demanar inèditament una coalició entre el Partit Popular i Ciutadans amb Volem Mataró i la CUP. L’objectiu d’aquesta sessió extraordinària és posar sobre la taula les conclusions d’ambdues Comissions Informatives especials, tant la d’El Rengle com la del Sorrall.

Per una banda es parlarà de la licitació, la construcció i la comercialització de l’edifici d’El Rengle. En aquest cas es van detectar prop d‘1,7 milions d’euros sense justificar, que respon a una suposada contaminació del terra per executar els fonaments de l’edifici i que hauria requerit un increment del pressupost. L’Oficina Antifrau però, ja es va posicionar respecte aquest tema i va assegurar que no quedava justificada aquesta contaminació ni tampoc el sobrecost. En principi també s’ha esclarit en aquesta Comissió que les obres d’El Rengle van anar a càrrec d’una empresa externa tant de PUMSA com de l’Ajuntament però que no sempre va ser la mateixa. 

Pel que fa a El Sorrall i a la gestió municipal del seu contracte de concessió del conjunt de la zona esportiva, és l’altre gran tema que es posarà sobre la taula ja que també se’n va crear una Comissió Informativa de la que s’espera que també se’n presentin totes les conclusions.  En el procés de concessió, construcció, gestió i explotació es van detectar certs desajustos econòmics que haurien portat a l’Ajuntament a indemnitzar a l’empresa adjudicatària del servei, Nuscams S.A amb 2,3 milions d’euros.

Tot plegat i a l’espera també de quines posicions prenguin les formacions del consistori, s’espera que totes les conclusions d’ambdues Comissions Informatives es presentin altra vegada a l’Oficina Antifrau, que podria tornar a portar el cas a la Fiscalia com va passar a finals del 2015.

Així doncs, aquest Ple Municipal Extraordinari posa punt i final a les sessions plenàries del mes de febrer. S’espera que el funcionament d’aquesta sessió sigui lleugerament diferent a les ordinàries o fins i tot a l’extraordinària del Pressupost ja que es preveu que Jose Manuel López, líder del Partit Popular però també president de la Comissió Informativa d’El Rengle, lideri i exposi les conclusions d’aquest punt mentre que Juan Carlos Ferrando, cap del grup municipal de Ciutadans i president per la seva banda de la Comissió Informativa d’El Sorrall, ho faci també en la seva temàtica. Tots dos volen però, que l’Ajuntament es doti d’eines i mecanismes perquè no es pugui tornar a produir una situació similar a la ciutat.

Informa: M.Gómez