El PSC proposa recuperar la Llei de Barris

La formació considera que barris com Rocafonda-El Palau o Cerdanyola necessiten inversió més enllà de la que ja fa regularment l’Ajuntament

El PSC reclama recuperar la Llei de Barris creada pel govern Maragall l’any 2004 i en funcionament fins al 2010. La formació considera que aquesta és una eina bàsica per a la transformació dels barris catalans que més dificultats presenten. Explica la mataronina Alícia Romero, diputada socialista al  Parlament, que durant la seva aplicació, la llei va permetre fer tasques de cohesió, actuacions a l’espai públic i construir nous equipaments als barris mataronins de Rocafonda-El Palau i Cerdanyola.  Unes zones, que durant aquests 10 anys han trobat a faltar especialment aquesta posada al dia. De l’extinta Llei de Barris destaquen la remodelació de la plaça Joan XXIII, la plaça de Rocafonda, la construcció de la Biblioteca Antoni Comas o el Casal de la gent gran Oriol Batista. Aleshores la inversió total va ser de 1330 milions d’euros, 700 aportats per la Generalitat i la resta pels Ajuntaments. En aquesta proposta la formació planteja un pressupost de 250 milions d’euros l’any, que serien 1.000 milions durant un mandat sencer.

Afirmen que l’impuls que necessiten aquests barris no es pot resoldre només amb aportacions municipals. En aquest sentit, reclamen que el govern de la Generalitat mostri més compromís i assumeixi les seves competències en aquestes zones especialment castigades per l’atur, la precarietat laboral, les ocupacions conflictives i ara la crisi generada per la Covid-19.

La recuperació d’aquesta llei serà una de les propostes que el partit socialista portarà en el seu programa electoral de cara a les eleccions catalanes del pròxim mes de febrer.

Informa: A.Gual