El PSC mataroní dona suport a les demandes del personal de neteja de l’Hospital

Des de la formació socialista local demanen a la Generalitat que el col·lectiu rebi també la gratificació extraordinària per la feina feta durant la pandèmia i que se’ls consideri personal d’alt risc

Imatge: Mataró Audiovisual

El socialistes de Mataró han mostrat el seu suport vers les demandes del personal de neteja de l’Hospital de Mataró cap a la Generalitat. Aquest col·lectiu reclama a l’administració catalana la gratificació extraordinària que van percebre els metges i infermers per la feina feta durant la pandèmia. Consideren que ells també van estar a primera línia i per això mereixen la paga extra. A banda, demanen que es reconsideri la seva condició de personal de baix risc. Una qualificació que en cas de contraure el coronavirus computaria com a malaltia comuna i per tant, no professional. Unes reivindicacions que resumia Núria Padilla, primera secretària del PSC de Mataró, d’aquesta manera.

El passat 30 d'abril el personal de neteja de l'Hospital de Mataró es va mobilitzar per dur a terme unes reivindicacions. Dues reivindicacions que des dels socialistes veiem clarament que han de ser recolzades, també per nosaltres. Primer de tot, demanen que siguin qualificats com a personal d'alt risc amb totes les modificacions i gratificacions que això comporta. També creiem convenient que han de percebre la gratificació extraodinària per la paga Covid.

Després d’escoltar les peticions dels professionals de la neteja de l’Hospital, el PSC de la capital del Maresme ha volgut donar-los suport. És per això que també reclamen a la Generalitat que d’una banda no discrimini el col·lectiu i se’ls hi aboni la gratificació extraordinària. De l’altra, que rectifiquin la qualificació del risc d’aquests treballadors i passin a ser considerats de baix a alt risc.

Demanem a la Generalitat de Catalunya que ha de fer aquesta paga a aquest personal perquè evidentment són una peça imprescindible dins del sistema sanitari. Són clau i més amb la importància de la desinfecció en aquesta pandèmia. Demanem a la Generalitat que rectifiqui i consideri aquest personal d'alt risc. Per exemple, és un personal que si agafa el virus de la Covid no tindria una baixa laboral sinó una baixa comú cosa que comporta una desigualtat per aquests i aquestes treballadores. 

Els professionals de neteja van fer sentir les seves demandes el passat 30 d’abril en una manifestació convocada per UGT i CCOO. Aquell dia, el col·lectiu va fer una aturada parcial, d’una hora per torn laboral, davant dels seus centres de treball. A nivell català, al voltant de 2.000 treballadors van recolzar l’acció.

Informa: L.Sanmiquel