El PSC guanya les eleccions generals a Mataró

El PSC s’imposa a Mataró a les eleccions generals amb un 25,37% dels vots. Ho ha fet de forma ajustada, amb tres punts d’avantatge respecte a ERC que ha obtingut un 22,09% dels vots. El partit encapçalat per Oriol Junqueras ha obtingut un 6% més dels vots respecte al 2016 i ha estat disputant durant gran part de la nit la primera posició als socialistes. La tercera posició ha estat per En Comú Podem, que ha perdut la seva condició de partit més votat en les passades eleccions generals i s’ha quedat amb el 14,86% dels vots. Com a quarta força més votada a la ciutat ha quedat Ciutadans (13,45%), mentre que cinquena força ha estat Junts per Catalunya (9,56%). Per sota hi trobem el Partit Popular amb el 5,02% dels vots, els populars han patit una davallada important respecte al 2016 amb pràcticament 10 punts menys. Vox ha obtingut el 4,43% dels vots i Front Republicà el 2,6%. 

Uns resultats aquests que són molt similars als que s’han obtingut a la totalitat de Catalunya. En aquest cas però, la victòria ha estat per ERC, que amb uns resultats històrics, ha obtingut 15 escons i el 24,57% dels vots. Els socialistes han estat segons, amb un percentatge del 23,22% i 12 escons. En Comú Podem ha perdut la primera posició d’ara fa tres anys i ha estat tercera força a Catalunya amb 7 escons i el 14,89% dels vots. Per darrere i també amb 7 escons hi trobem Junts per Catalunya, seguit de Ciutadans que es queda amb els 5 que ja va obtenir el 2016. Lluny queda el Partit Popular amb 1 escó, la formació que a Catalunya lidera Cayetana Alvarez de Toledo (4,85%) ha perdut gairebé 10 punts i 5 diputats. A Catalunya Vox entra amb 1 escó i finalment, Front República, la formació encapçalada per Albano Dante Fachín, es queda sense representació.

El PSOE s’imposa, però necessitarà pactar per formar govern.

El Partit Socialista s’ha imposat a les eleccions generals amb 123 escons. El partit que lidera Pedro Sánchez ha aconseguit una victòria còmode, tot i que haurà de pactar per formar govern. En segon lloc, i a molta distància ha quedat el Partit Popular amb 66 escons. De fet la gran davallada del partit encapçalat per Pablo Casado respecte a les passades generals, després d’haver perdut 71 escons, ha estat un altre dels fets destacats de la jornada. La lluita per ser tercera força l’ha guanyat Ciudadanos, que amb 57 escons ha experimentat una important pujada respecte les passades eleccions generals i ha acabat superant a Unidos Podemos, que s’ha quedat amb 42 escons.  Finalment, destacar també la irrupció de Vox, el partit d’extrema dreta liderat per Santiago Abascal ha obtingut representació per primera vegada al congrés amb 24 escons.

Informa: A.Gual