El PSC frega la majoria absoluta a les eleccions municipals

El PSC arrassa a les eleccions municipals. Amb més de 21.000 vots, els socialistes han fregat la majoria absoluta (s’han quedat a un sol regidor d’obtenir-la). La seu socialista ha estat tota la tarda i vespre d’aquest diumenge en una tensa calma que es convertia en cares d’alegria, a mesura que arribaven els resultats de les meses escrutades.

Ja amb els resultats de les eleccions europees, l’escrutini es posava de cara per la candidatura de David Bote. A partir del moment en el que han començat a arribar escrutinis de les municipals, els resultats certificaven la victòria dels socialistes. En tot moment s’han posat per davant, superant la resta de formacions polítiques. De tota manera, en cap cas s’esperaven un resultat a tanta distància de la resta de forces polítiques, com ha reconegut el primer secretari del PSC de Mataró, Juan Carlos Jerez.

Amb més del 90% escrutat i la clara victòria socialista, la contenció s’ha disparat i la celebració ha estat eufòrica. David Bote ho ha celebrat amb el seu equip i amb la militància, que no veia un resultat similar des de 1999, amb Manuel Mas com a candidat. Bote ha destacat la feina feta i ha dit que continuaran treballant, ara amb més gent, per la ciutat.

Durant el seu parlament, David Bote ha tingut un record emocionat per a Joan Vinzo, a qui tots els membres de la candidatura han dedicat la victòria. 

Informa: C. Salad /J. Monfort