El PSC demana que Buch comparegui al Parlament per donar explicacions sobre la inseguretat del Maresme

El PSC demana que Buch comparegui al Parlament per donar explicacions sobre la inseguretat del Maresme

El grup parlamentari del PSC demana la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, a la comissió d’Interior del Parlament perquè “doni explicacions” sobre l’augment de delictes i d’inseguretat que està vivint el Maresme, sobretot, diuen, Mataró i Premià de Mar.

Per pal·liar els problemes de seguretat de Mataró, els socialistes han presentat una Proposta de Resolució on reclamen a la Generalitat un increment del 20% del nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra destinats a Mataró durant un mínim 6 mesos a partir de l’entrada en servei de la nova promoció d’agents. També demanen que el Departament d’Interior presenti un pla de seguretat conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró que permeti fer front a l’augment d’inseguretat de la ciutat.

Des del PSC asseguren que el reforç policial que s’ha produït a Barcelona aquest últims mesos ha comportat que augmentin entre un 10 i un 15% els índex delictius a Mataró. Més enllà d’aquests últims mesos, els socialistes afirmen que els darrers 3 anys s’ha produït “un augment sostingut de la delinqüència a Mataró”. Entre d’altres, indiquen que els robatoris en establiments amb força han augmentat un 45,5% i amb violència o intimidació un 75,6%; els robatoris a l’interior de vehicles han crescut un 68,7%; i els robatoris amb violència i intimidació a la via pública un 23,6%. Els delictes per danys s’han incrementat un 40,2%. Uns augments que qualifiquen d’“absolutament insostenibles i inacceptables”.

Dels del grup socialista també han presentat diverses preguntes al govern català en relació als fets ocorreguts a Premià de Mar el passat cap de setmana.

D’altra banda, aquesta setmana també hi ha hagut una reunió entre els diputats socialistes Alicia Romero i Carles Castillo i alcaldes i caps de llista del Maresme per debatre actuacions de futur en matèria de seguretat per la comarca.

 

Informa: S.Ruiz