El PSC demana que Buch comparegui al Parlament per donar explicacions sobre la inseguretat del Maresme

El grup parlamentari del PSC demana la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, a la comissió d’Interior del Parlament perquè “doni explicacions” sobre l’augment de delictes i d’inseguretat que està vivint el Maresme, sobretot, diuen, Mataró i Premià de Mar.

Per pal·liar els problemes de seguretat de Mataró, els socialistes han presentat una Proposta de Resolució on reclamen a la Generalitat un increment del 20% del nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra destinats a Mataró durant un mínim 6 mesos a partir de l’entrada en servei de la nova promoció d’agents. També demanen que el Departament d’Interior presenti un pla de seguretat conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró que permeti fer front a l’augment d’inseguretat de la ciutat.

Des del PSC asseguren que el reforç policial que s’ha produït a Barcelona aquest últims mesos ha comportat que augmentin entre un 10 i un 15% els índex delictius a Mataró. Més enllà d’aquests últims mesos, els socialistes afirmen que els darrers 3 anys s’ha produït “un augment sostingut de la delinqüència a Mataró”. Entre d’altres, indiquen que els robatoris en establiments amb força han augmentat un 45,5% i amb violència o intimidació un 75,6%; els robatoris a l’interior de vehicles han crescut un 68,7%; i els robatoris amb violència i intimidació a la via pública un 23,6%. Els delictes per danys s’han incrementat un 40,2%. Uns augments que qualifiquen d’“absolutament insostenibles i inacceptables”.

Dels del grup socialista també han presentat diverses preguntes al govern català en relació als fets ocorreguts a Premià de Mar el passat cap de setmana.

D’altra banda, aquesta setmana també hi ha hagut una reunió entre els diputats socialistes Alicia Romero i Carles Castillo i alcaldes i caps de llista del Maresme per debatre actuacions de futur en matèria de seguretat per la comarca.

 

Informa: S.Ruiz