El Pressupost Participatiu permetrà implementar sis propostes el 2019

Sis propostes han sortit guanyadores de la votació final del Pressupost Participatiu 2019. El projecte més votat d’aquesta segona edició ha estat la col·locació d’elements esportius a la Platja del Callao (12.000€), seguit de la instal·lació de parcs urbans de salut a diferents barris de la ciutat (84.000€) i adequar els escenaris desmuntables a les persones amb mobilitat reduïda (48.000€). La quarta proposta més votada ha estat  millorar el Passeig Marítim (300.000€), seguit d’una per incrementar la partida municipal per l’adquisició de pisos de lloguer social (330.000€) i la instal·lació de lavabos públics a diferents zones de Mataró (307.000€). Aquest últim projecte, però, tindrà una modificació respecta la proposta inicial: si d’entrada es preveia la instal·lació de 5 lavabos, se n’instal·laran 3 per no superar el límit del milió d’euros. 

Un Pressupostos Participatiu que recordem s’han ampliat dels 500 mil euros de l’any passat al milió d’aquest any. Un increment que s’efectuarà tant si s’aprova el Pressupost que ha presentat el govern per l’any vinent com si s’han de prorrogar els números de l’any passat. Així ho assegura Jerez, que explica que, en cas que sigui necessari, està acordat fer una modificació puntual de la partida de l’any passat per incrementar-la fins al milió d’euros.

En aquesta segona edició del Pressupost Participatiu han votat 1.712 mataronins, gairebé un centenar menys que l’any passat. De fet, Jerez assegura que la participació és un dels punts que han d’estudiar com millorar, ja que per aquesta edició s’havien posat més facilitats per votar.

Pel que fa als quatre projectes aprovats a finals del mes de febrer en la primera edició del Pressupost Participatiu, encara no s’han acabat d’executar. El regidor de Participació Ciutadana, Juan Carlos Jerez, atribueix aquesta demora al fet d’haver necessitat modificar la partida general de 500 mil euros inclosa en el Pressupost del 2018 i desglossar-la en diverses partides corresponents als quatre projectes guanyadors. Un tràmit que assegura que no caldrà fer pels projectes de la segona edició.

Els projectes guanyadors de la primera convocatòria del Pressupost Participatiu van ser arreglar els forats de les voreres, millorar la plaça de Santa Anna amb sis bancs nous, sis jardineres i una font, instal·lar tendals als patis de dues escoles i sis llars d’infants per evitar que els infants passin calor i renovar les zones de jocs exteriors de nou escoles.