El Pressupost 2019 no rep prou suports i no s'aprova

S’aproven inicialment les ordenances fiscals però el Pressupost no tira endavant. En la sessió plenària i extraordinària d’aquest dilluns les formacions polítiques han expressat el seu agraïment al govern per permetre el debat conjunt d’aquests dos grans temes econòmics que afecten la ciutat. Les formacions polítiques han aprofitat el ple per expressar totes les seves opinions i condicions.

Convergència i Unió s’ha mostrat contundent tant en el discurs com en la posició presa. Han dit no a la votació inicial del Pressupost General i abstenció a les ordenances. Pel pressupost han criticat que els números els hi hagin fet arribar amb només tres dies d’antel•lació i han preguntat al govern què pensen fer amb el que plantegen. A més, han assegurat que el pressupost no contempla l’aposta pel comerç, el turisme i l’empresa, elements importantíssims per la seva formació per tal de tirar endavant la ciutat.  

Des de la bancada d’ERC l’estratègia ha estat diferent, han preferit abstenir-se a totes les votacions per permetre el debat, han dit, i posar sobre la taula algunes de les al•legacions que presentaran. Ja han avançat que en les ordenances fiscals insistiran en la taxa de la brossa, per tal d’adaptar-la al nombre de persones empadronades a l’habitatge, i en la taxa de guals, plantejaran un impost relacionat amb el nombre de places que inclogui aquell aparcament, superiors o inferiors a cinc vehicles.

El grup de Ciutadans s’ha mostrat taxatiu amb el capítol d’inversions del pressupost. En contra els números presentats s’hi ha posicionat la CUP que ha titllat d’ “escandalós” el greuge comparatiu, ha dit la seva regidora Carme Polvillo, entre el milió d’euros que es destinen als pressupostos participatius i la negativa d’invertir-los en habitatge.  

Les formacions del Partit Popular, VOLEMataró, Plataforma per Catalunya, ICV-EUiA i les regidores no adscrites han decidit abstenir-se en totes les votacions per afavorir la negociació amb el govern. 

La mateixa sessió plenària ha servit per aprovar les bases de les subvencions relacionades amb la fiscalitat municipal per l’any vinent i la plantilla i relació de llocs de treball del propi consistori pel mateix exercici. 

M.Gómez