El president de la Generalitat demana l'autoconfinament de Catalunya davant les "insuficients mesures" del govern central

El president de la Generalitat, Quim Torra, reclama més mesures al govern central per fer front a la crisi del coronavirus. Així ho ha expressat després de la reunió mantinguda entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els presidents de totes les comunitats autònomes. Segons Torra, les mesures preses ahir per l'executiu espanyol no són suficients per evitar el contagi del coronavirus i reitera que és necessari "aïllar Catalunya, Madrid i tots els focus de més risc i suspendre qualsevol moviment que no sigui essencial". En aquest sentit, Torra ha reiterat a Sánchez la necessitat d'aturar la circulació d'AVEs o l'activitat en ports i aeroports, tal com va reclamar divendres. Una petició, però, que segons el president de la Generalitat no ha tingut resposta.

Per aquest motiu el president de la Generalitat ha demanat que la ciutadania sigui responsable i s'autoconfini. També ha instat fer una "aturada de país solidària" perquè només s'atenguin les activitats que siguin imprescindibles.

Per poder fer front a aquesta aturada de l'activitat, el president de la Generalitat ha explicat que ha demanat al govern espanyol un paquet de mesures econòmiques com la suspensió de les quotes d'autònoms o de la Seguretat Social, mantenir la remuneració dels treballadors i establir una indemnització pels autònoms o la suspensió del pagament de les hipoteques. Mesures que, segons Torra, és necessari que arribin prioritàriament a les PIMEs.

Durant la compareixença de premsa, el president de l'executiu català també s'ha mostrat molest pel que considera una "invasió i confiscació" de competències arran de l'aplicació de l'estat d'alarma.

 

Informa: S.Ruiz