El Ple de l'Ajuntament es posiciona en relació amb la sentència del procés

El ple extraordinari tomba la DI conjunta presentada per ERC-MES i Junts per Mataró en relació amb la sentència del procés, però dóna llum verda a l'esmena presentada pel grup del PSC en relació amb aquest mateix document. L'esmena a la totalitat, que substitueix a la Declaració Institucional inicial, ha quedat aprovada amb 12 vots favorables, tots del partit dels socialistes, i 11 en contra. Per la seva banda, el document original, que havien presentat conjuntament les forces independentistes no ha prosperat amb 9 vots favorables i 14 en contra. Tampoc ho ha fet l'esmena presentada per en Comú Podem Mataró. Una sessió plenària que ha començat amb Junts per Mataró i ERC-MES presentant la seva proposta de declaració Institucional.

Pel que fa al posicionament finalment aprovat, aquest recull que "el judici i la sentència del Tribunal Suprem són producte del fracàs de la política" i reconeix les diferents crítiques que aquesta pot generar "per excés o per defecte". Més enllà d'això, el document especifica que la sentència "ha de ser acatada i la llei respectada". En el document també es rebutja "els aldarulls i les manifestacions violentes que s'han produït arreu de Catalunya" i es mostra suport als cossos de seguretat. El document també vol fer èmfasi en què "ningú s'hauria d'alegrar d'una pena de la privació de llibertat en aquestes circumstàncies"

La sessió plenària extraordinària ha començat puntualment a les 9 del matí i ha tingut una durada aproximada de 20 minuts. Ha estat un ple amb algunes absències, la més destacada, la del grup municipal de ciutadans. També han faltat 2 regidors del PSC i un altre d'ERC-MES. Aquest ple ha comptat amb un públic nombrós. Durant la sessió des del públic s'ha escridassat a l'alcalde en diverses ocasions i s'han mostrat pancartes on s'hi podia llegir "Buch dimissió" i "llibertat presos polítics".

Informa: A.Gual/ S.Ruiz