El Ple de Cabrera estrena nou pacte de govern i aprova dedicar una plaça a l'1 d'octubre

El ple municipal del mes de gener de Cabrera de Mar va suposar l'estrena oficial del nou pacte de govern d'aquest ajuntament maresmenc. El govern va perdre la majoria absoluta quan va decidir destituir una regidora del seu equip. Ara, el PDECAT i ERC han sumat al pacte la formació Alternativa Independent Cabrera de Mar. La regidora d'aquesta formació, Carmen Manresa, esdevé la tercera tinent d'alcalde i assumeix la regidoria de Serveis a les Persones i Salut Pública.

El pacte ha estat molt ben valorat pels altres dos socis de govern, el PDECAT i ERC i l'entenen com a lògic després que Alternativa Veïnal ja hagués format part del govern a l'anterior mandat.

Segons el govern, aquest nou pacte no invalida que es pugui arribar a acords amb altres formacions per aprovar temes importants pel municipi.

Un dels punts més destacats dels temes tratats en el ple del mes de gener va ser el de l'aprovació de dedicar una plaça al referèndum per la independència de l'1 d'octubre. La cèntrica Plaça Nova passarà a dir-se Plaça Nova de l'1 d'Octubre.

La proposta va ser aprovada amb 8 vots favorables, els del PDECAT, ERC i Gent per Cabrera, 2 vots en contra del PSC i la regidora no adscrita i l'abstenció de la regidora d'Alternativa Veïnal.