El ple aprova un increment d’1,36 milions d’euros pel pressupost d’aquest any

Ple Mataró

El Ple d’aquest mes d’octubre ha aprovat una modificació del Pressupost Municipal d’aquest 2019 de 1’36 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria de l’exercici 2018. Una modificació que s’ha tramitat per poder finançar noves inversions i atendre necessitats de despesa  corrent que s’han generat durant l’any. Entre les inversions previstes, hi ha l’adequació de les instal·lacions de la Nau Minguell per acollir algunes aules i la seu administrativa de l’Escola Municipal de Música; la construcció del nou casal de Gent Gran de l’Havana; la pista de petanca de La Llàntia o elements per abalisar les rieres. També hi ha una partida destinada a càmeres de vigilància, una a equipament informàtic de l’Institut Miquel Biada i una altra per millorar equipaments municipals. Una mesura que s’ha aprovat amb els vots favorables del govern i les abstencions d’ERC-MES i Junts per Mataró. Els regidors de Ciutadans hi van votar en contra. Des del grup municipal dels republicans, consideren que tot i que hi ha inversions per equipaments municipals que veuen amb bons ulls, hi ha partides que s’haurien d’haver discutit amb els grups de l’oposició, com la contractació de seguretat privada o la compra de càmeres de seguretat. 

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, va reconèixer que hi ha partides que necessiten ser parlades amb l’oposició, com les relatives a la seguretat. Tot i això, va explicar que aquestes partides s’havien d’incloure en aquesta modificació pressupostària per poder-les dotar econòmicament abans que acabi l’any.

A banda de les noves inversions, la modificació contempla traspassos de crèdit entre partides pressupostàries per atendre noves o majors despeses sorgides durant l’exercici.

Informa: S.Ruiz / C.Mora