×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El ple acorda prohibir l'adhesió de cartells a la tanca del Parc Central

Imatge: superpeque.com

Es prohibeix enganxar publicitat a la tanca del Parc Central. La mesura arriba al Ple Municipal en mans del Partit Popular assegurant que aquest element en els darrers anys s’ha convertit en una immensa cartellera d’anuncis tant per entitats de la ciutat com per grups socials, associacions o fins i tot partits polítics. La proposta explicita que es tracta d’un element arquitectònic protegit i que per aquest motiu s’hauria de merèixer d’una cura especial per part de l’administració però també de la ciutadania. Recorden que la tanca i les portes del Parc Central a la Plaça d’Espanya són un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) amb un grau de protecció nivell C, el que s’equipararia a la nau de Can Fàbregas i de Caralt.

La prohibició no es farà efectiva fins que els serveis de participació i de suport a les entitats de Mataró informin de la impossibilitat d’utilitzar aquesta tanca. A més, des de l’Ajuntament es treballarà en la col·locació d’altres elements publicitaris amb els serveis d’espais públics per poder trobar un espai idoni i, fins i tot, es proposa cercar aquests elements a través de l’autofinançament amb empreses o serveis que puguin pagar-ho. L’única formació que va votar en contra a la proposta va ser la CUP, al·legant que no voten res que impulsin formacions que avalin l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Els cupaires afegien que les alternatives publicitàries que es proposen són una privatització de l’espai públic. Escoltem Juli Cuéllar, cap del grup municipal de la CUP.

Aquesta tanca data dels anys 30 i va ser obra dels arquitectes mataronins Lluís Gallifa i Miquel Brullet. Recordem que a principis del 2014 va haver de ser reconstruïda per un enfonsament d’aquesta provocat per un moviment de terres.

M.Gómez