El Pla d'Impuls del Centre començarà a caminar abans que acabi l'any

Abans que acabi l'any l'Ajuntament té previst presentar les primeres accions que es portaran a terme en relació al Pla d'Impuls del Centre. Així ho ha afirmat Núria Moreno, regidora de promoció de ciutat i responsable d'aquest pla. "Mataró, ciutat ideal" idea que es va proclamar guanyadora el passat mes de desembre, proposa una xarxa de carrers per a vianants on es posi en valor l'espai urbà i els elements patrimonials i arquitectònics. El projecte està encapçalat per l'arquitecte Jordi Henrich.  

Aquesta afirmació arriba després que, tal i com avançava l'ANC, el Col·legi d'Arquitectes decidís arxivar l'expedient per possibles irregularitats en el concurs d'idees del Pla d'Impuls del Centre. Unes irregularitats que ERC-MES va denúnciar en el seu moment, a l'afirmar que hi havia una relació professional entre l'arquitecte guanyador i un membre del jurat, però que el mateix col·legi ha afirmat que aquesta relació va finalitzar l'any 2014 i que per tant això no genera cap tipus d'incomatibilitat. Una resolució que Moreno celebra.

Tot i que aleshores, algunes forces de l'oposició van demanar l'expulsió del jurat de Jordi Artigas, el govern no ho va considerar necessari, tot i que va reconèixer que estèticament no havia estat el més adient.

Informa: A.Gual