El Pla de Seguretat Local 2021-2024, ja en funcionament

El document es va aprovar fa un mes a la Junta Local de Seguretat, i el govern en va donar compte al Ple

Mataró posa en marxa el nou Pla de Seguretat Local 2021-2024. Un Pla que s’estructura en tres grans eixos: conèixer i avaluar contínuament l’estat de la seguretat pública, crear un sistema global de seguretat pública per la ciutat i integrar els diferents àmbits de la seguretat.  L’aplicaran tant Policia Local com Mossos d’Esquadra. Per fer-ho, el document planteja més d’un centenar d’accions en sis àmbits sis àmbits d’actuació diferents: seguretat ciutadana, seguretat viària, protecció civil, convivència i civisme, activitats públiques i salut pública. Entre les accions innovadores que planteja aquest Pla de Seguretat Local hi ha la instal·lació de càmeres de videovigilància o el desenvolupament d’una app de seguretat. A més, però, replanteja altres accions com controls de trànsit que ara inclouen la vigilància dels vehicles de mobilitat personal.

El Pla de Seguretat Local 2021-2024 planteja una desena d’objectius com augmentar els índexs de seguretat i civisme, incrementar la percepció de seguretat, millorar la qualitat i proximitat del servei a la ciutadania i la coordinació dels cossos i serveis de seguretat, entre d’altres.

El document es va aprovar ara fa un mes a la Junta Local de Seguretat i el govern en va donar compte al Ple Municipal d’aquest mes de març. Els grups de l’oposició ERC-MES i Junts per Mataró es van pronunciar al respecte durant aquesta sessió plenària.

Les dues formacions van destacar que tot i l’existència d’una ordenança de civisme, aquesta s’ha de fer complir. També van destacar la necessitat d’haver elaborat una nova ordenança de civisme abans d’aprovar aquest pla. Junts per Mataró també considera necessari l’elaboració d’una nova enquesta de seguretat.

L’elaboració d’aquest Pla de Seguretat Local 2021-2024 s’ha fet a partir d’un procés participatiu ciutadà, polític i tècnic.

Informa: S.Ruiz