El PDEcat de Mataró demana a CiU que trenqui el pacte de govern

Foto: arxiu

El president local del PDEcat, Alfons Canela, ha reclamat al cap del grup municipal de CiU, Quim Fernández, que trenqui amb el PSC i abandoni el govern a l’Ajuntament de Mataró. Així ho ha fet saber Canela en una carta que ha fet arribar als associats de la formació a la capital del Maresme. Una missiva que dissabte avançava El Periódico de Catalunya. A la missiva, Canela exposa que en un moment com aquest “no és coherent ni viable mantenir un acord de govern amb un partit, el PSC, que no vetlla pels mateixos interessos que nosaltres, el PDEcat”.

Un posicionament, el del president del partit a nivell local, que no comparteix ni la direcció nacional del PDEcat, ni la comarcal. De fet, divendres es va celebrar una reunió en la que van prendre-hi part a més d’Alfons Canela, el president comarcal, Carles Bosch; el responsable de les comarques de Barcelona, Xavier Badia; la coordinadora general del PDEcat, Marta Pascal, i el responsable d’organització, David Bonvehí. A la trobada es va acordar no fer res fins que hagi passat l'1 d'octubre i prendre les decisions oportunes sobre el pacte de govern a Mataró en una assemblea que s'ha de concretar en els dies posteriors a la celebració del referèndum. En el mateix sentit, el president comarcal del PDEcat també ha apuntat que l'actuació d'Alfons Canela aquest cap de setmana s'analitzarà també un cop hagi passat la votació de diumenge vinent.

La setmana passada, el grup municipal de CiU va anunciar que es prenia un temps per reflexionar si manté o no el pacte de govern amb el PSC a Mataró, fins que passi l’1 d’octubre. En un document fet públic la setmana passada i del que vam informar des de Mataró Audiovisual, el grup municipal apuntava que vol “analitzar fredament les conseqüències polítiques que els fets dels darrers dies podrien comportar en la governabilitat de Mataró”.

A hores d’ara, el grup municipal de CiU no s’ha pronunciat sobre el que ha dit Canela. Qui si ha parlat és l’exalcalde Joan Mora. Ho ha fet a través del seu compte de twitter. Mora ha afirmat: “no us podeu imaginar la tristor que sent algú que ha estat alcalde de Mataró veient l’Ajuntament empaperat amb cartells defensant el dret a votar”.