El Ministeri de Sanitat frena la llei que havia d’endurir l’ús de la mascareta

El Departament de Salut considera que la llei de la “nova normalitat” arriba tard i recorda que a Catalunya l’ús de la mascareta ja és generalitzat

El Ministeri de Sanitat ajorna l'aplicació de la "nova normalitat" que, entre d'altres, estableix que cal dur en tot moment a l'aire lliure encara que hi hagi distància de seguretat i sense excepcions. Una llei que es va redactar ara fa 9 mesos i que es va publicar al BOE aquesta setmana després de superar les aprovacions del Congrés dels Diputats i del Senat. La publicació del text, però, s'ha trobat amb el rebuig de moltes comunitats autònomes perquè en la majoria ja s'aplica la mesura de portar mascareta a l'aire lliure, com és el cas de Catalunya. Segons la ministra de Sanitat, Carolina Darias, s'ha decidit frenar l'aplicació d'aquesta llei per estudiar com "homogeneïtzar-la" amb les normatives que ja apliquen les comunitats autònomes.

Amb tot, ahir la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés assegurava que l'aplicació d'aquesta llei arribava tard i que no varia amb el que ja s'està fent a Catalunya.

A Catalunya, des del 8 de juliol és obligatori l'ús de mascareta a l'aire lliure encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. Hi ha excepcions com fer esport o menjar i beure. En el seu moment, el govern català també va explicar que no era necessari portar-la per banyar-se o per prendre el sol a la platja, tot que sí que ho era en el desplaçament fins a la platja o per anar a les guinguetes.

 

Informa: S.Ruiz