El mataroní Xavier Safont-Tria no repetirà a les llistes de la CUP el 21D

El mataroní Xavier Safont-tria no repetirà a les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular a les eleccions del 21 de desembre. Així ho ha afirmat ell mateix aquest matí durant una entrevista al programa d’aquesta casa El Mirador. El diputat cupaire ha decidit no presentar-se i considera important el relleu a la formació. Una candidatura que ha dit ha de ser àmplia per això han iniciat converses amb “altres agents de l’esquerra d’aquest país” que no sintonitzen amb la política aplicada pel govern espanyol que presideix Mariano Rajoy. 

D’altra banda, Safont-tria ha justificat la presència de la formació antisistema a les eleccions convocades per d’aquí a un mes. Malgrat en un primer moment s’havien plantejat fer un boicot a aquesta cita amb les urnes, finalment ahir l’assembla de la formació va optar per concórrer el 21D a les urnes. Una candidatura que presenten en clau rupturista amb “el règim del 78, hereu de la dictadura que se sustenta en una constitució  que nega el dret a decidir a Catalunya”. Per Safont-tria optar a les eleccions significa no regalar l’espai polític a partits que “han trinxat les institucions catalanes”. En aquest sentit, no presentar-se només hauria tingut sentit amb un acord ampli de les forces independentistes i que cap d’elles hi anés. D’altre manera no tindria sentit. 

Per Safont-tria les candidatures independentistes s’han de reforçar perquè, assegura, és l’unica manera de fer avenços de país i treballar per construir la república catalana.

Informa: C.Salad/ C.Sánchez

Tags: