El Govern veu insuficient la T-Familiar i demana consensos més amplis

La nova T-Familiar no convenç al Govern de Mataró, que insisteix en que per tirar endavant modificacions de l'abast de la proposta de títols per a 2020 cal parlar amb la resta del territori i escoltar les necessitats en relació amb el transport públic. En aquest sentit, el regidor de mobilitat Juan Carlos Jerez demana més diàleg amb les ciutats de la segona i tercera corona i amb entitats com l'AMTU , Associació de Municipis amb Transport Urbà, alhora de prendre decisions que afecten més enllà de la capital catalana i els seus entorns. En aquest sentit, el regidor apel·la directament al departament de territori i sostenibilitat de la Generalitat, que segons ell és qui ha de vetllar perquè això passi.

De fet, afirma el regidor, la creació d'aquesta T-Familiar escenifica precisament aquesta denúncia. Un nou bitllet, que l'ATM, l'Autoritat de Transport Metropolità, ha anunciat després de les crítiques de molts municipis, però que segons Jerez, no aporta cap solució als mataronins que es desplacen a la capital catalana esporàdicament o de forma habitual però no diària. Un bitllet que representa un increment del 21% del preu del viatge respecte  a l'antiga T-10 de 3 zones.

El regidor ha insistit una vegada més en la necessitat de que Mataró esdevingui zona tarifària 2 i ha lamentat que no pot ser que el viatge de 7 quilòmetres entre Vilassar de Mar i Mataró costi el mateix que el trajecte entre Vilassar de Mar i Barcelona o Vilassar de Mar i Castelldefels.

Informa: A.Gual