El govern treballa en la transformació de PUMSA

Ho va explicar el regidor d'Administració i president de PUMSA Juan Carlos Jerez com a resposta a una Proposta de Resolució de Junts per Mataró, que en demanava la seva liquidació i que finalment no va ser aprovada

El govern treballa en la transformació de PUMSA

El govern aposta per reformular PUMSA en comptes de dissoldre la societat. Així ho va explicar el regidor d'Administració, Bon Govern i Mobilitat i president de PUMSA Juan Carlos Jerez com a resposta a la Proposta de Resolució de Junts per Mataró. Una transformació d'aquesta empresa municipal, que segons el regidor està en marxa des de finals del mandat passat i ja està a l'agenda del consell d'administració de PUMSA i de la comissió informativa especial d'adequació i millora de serveis i racionalització. Segons Jerez, la unitat de gestió i suport a la mobilitat cada cop té un pes més gran dins de l'empresa municipal i recentment es van fer la integració del personal de la concessió de grua i zona blava. També va explicar les aportacions que fa l'Ajuntament a PUMSA són pels crèdits contrets per les actuacions realitzades i que són patrimoni de la ciutat, com urbanitzacions, solars, aparcaments i pisos. A més, va assegurar que "es faci el que es faci amb PUMSA no és perquè sigui fallida, sinó perquè els temps actuals obliguen a la reformulació".

Junts per Mataró va ser l'únic grup que hi va votar a favor. Segons el cap del grup municipal, Alfons Canela, dir que PUMSA no és una empresa fallida "és negar l'evidència". També va assegurar que és una evidència que hi ha moltes actuacions que s'han fet bé, però creu que la gestió històrica de l'empresa no és bona. A tall d'exemple, va assenyalar les obres de la plaça de les Teresses o l'afer de l'Illa de Can Fabregas i de Caralt. És per això que considera un "error de base" la transformació de PUMSA i que la ciutat "no es mereix continuar amb aquesta rèmora".

Tant ERC-MES com Ciutadans van compartir la diagnosi de Junts per Mataró amb relació a PUMSA. Tot i això, les dues formacions va considerar no es van mostrar favorables a liquidar l'empresa d'entrada, motiu pel qual es van abstenir.

El cap del grup municipal d'ERC-MES, Francesc Teixidó, va recordar que encara hi ha pendent la transformació de PUMSA per centrar-la més en la mobilitat i la gestió de l'espai públic i deixar de fer de "contrapoder de l'Ajuntament en temes urbanístics".

Per la seva banda, la cap del grup municipal de Ciutadans, Cristina Sancho, es va mostrar favorable a realitzar una auditoria de l'empresa, però creu que abans de liquidar-la s'hauria d'intentar buscar alguna altra fórmula que no faci perdre els diners que hi ha invertit l'Ajuntament.

La proposta va rebre els vots a favor de Junts per Mataró, les abstencions d'ERC-MES i Ciutadans i els vots en contra del govern.

 

Informa: S.Ruiz