El Govern presenta els sous dels regidors per aquest mandat

El Govern presenta la nova organització política de l’Ajuntament, en la que hi destaca els 61.500 euros que cobrarà l’alcalde, una xifra un 22% inferior a la de municipis amb el mateix nombre d’habitants, o la dedicació exclusiva que podrien tenir els 15 membres que conformen el govern. En el cas del sou de l’alcalde aquest segueix situant-se per sota els 79.598 euros que estableix la llei per un municipi d’entre 75.000 i 150.000 habitants. Un salari a partir del qual se’n deriven la resta, 55.350 del primer tinent d’alcalde, 50.430 per les altres tinences d’alcaldia,  45.510 pels regidors delegats o els 43.050 pels portaveus municipals. Un govern que s’inicia amb 14 dels 15 regidors de govern amb dedicació exclusiva, amb la possibilitat de que a la llarga siguin tots 15. A dia d’avui el màxim fixat està en els 18 regidors amb possibilitat de dedicació exclusiva. Així ho expliquen l’alcalde de la ciutat David Bote i el regidor de Serveis Centrals Juan Carlos Jerez.

Amb tota l’organització definida es manté el cost global que segueix sent més ajustat que el d’altres ajuntaments, com ha afirmat Juan Carlos Jerez. També hi ha hagut una petita variació en l’assignació als grups municipals, canviant la forma de distribució. En aquest sentit ha pujat la quantitat fixa assignada per grup, mentre que baixa l’assignació per regidor, fet que fa que les forces amb més representants vegin disminuïda aquesta assignació i les que tenen menys representació, incrementada. 

Aquesta nova organització s’ha configurat al voltant dels 15 objectius considerats prioritaris per aquest mandat 2019-2023. La proposta, que ja ha estat presentada en junta de portaveus, es portarà a ple aquest pròxim 9 de juliol per ser aprovada.

Informa: A.Gual