El Govern municipal presenta un avantprojecte de pressupost de 147,6 milions d'euros

El govern presenta un avantprojecte de pressupost de 147,6 milions d'euros per l'any 2020, 2,1 milions d'euros més que el d'aquest 2019. La partida més gran d'inversió serà per posar la ciutat al dia, això comprèn actuacions a l'espai públic i en equipaments i s'hi destinaran més de 6 milions d'euros. Segueixen les partides destinades a sostenibilitat energètica amb 2,23 milions d'euros i mobilitat i seguretat i promoció econòmica, tots dos amb una xifra propera a l'1,7 milions. Per altra banda, aquest 2020 caldrà fer front a un desajust pressupostari previst de 8,8 M €. En aquest sentit, per equilibrar la balança l'Ajuntament compta amb la modificació de les ordenances fiscals, on hi destaca la pujada del 8% de l'IBI o l'aplicació del Pla de Racionalització.

Una mesura aquesta, en la que l'ajuntament encara hi està treballant i que s'anirà aplicant de forma progressiva amb la voluntat d'optimitzar recursos i optimitzar despesa. En aquest sentit el Govern ha posat en marxa una comissió que treballa per trobar la màxima possibilitat d'estalvi i eficiència en la mateixa administració. També destacar que aquest 2020 es farà l'última aportació per a cobrir el dèficit de PUMSA, que serà de prop d'1 milió i mig d'euros.

Aquest avantprojecte de pressupost va ser presentat la setmana passada en comissió informativa i la previsió és que al gener se'n pugui fer l'aprovació inicial i que al març pugui estar ja aprovat de forma definitiva.

Informa: A.Gual