El govern municipal ha executat el 52% de les accions del Pla de Mandat

També s'ha fet una inversió pública de 27,6 milions d'euros en els dos primers anys de mandat i la pandèmia ha comportat un 20% més d'accions no previstes

Més de la meitat de les accions del Pla de Mandat s'han executat entre el juny del 2019 i el del 2021. També s'ha fet una inversió pública de 27,6 milions d'euros i s'han realitzat un 20% més d'accions no previstes per fer front a la pandèmia. Així ho han detallat l'alcalde, David Bote, i el segon tinent d'alcalde, Sergi Morales, en una roda de premsa per fer balanç dels dos anys de mandat del PSC i En Comú Podem Mataró.

Entre les accions que s'han portat a terme en aquests dos anys, hi ha el Pla de Polígons, el Pla d'Impuls del Centre, els Plans Integrals de Cerdanyola i Rocafonda o la instal·lació de plaques fotovoltaiques. També s'ha elaborat un nou contracte del Mataró Bus amb més freqüències de pas i del servei de neteja i recollida de residus, la incorporació de més d'una cinquantena d'habitatges a través del tempteig, acords amb la Sareb o al projecte Lloguem!. En política fiscal s'han atorgat 5.000 ajuts per pagar l'IBI i la taxa de la brossa i en política d'ocupació s'han contractat 386 persones a través de Plans d'Ocupació.

Pel que fa a la pandèmia, Mataró ha destinat 6,5 milions d'euros entre el 2020 i el 2021 a la Taula de reconstrucció que han servit per realitzar 74 mesures socials i econòmiques.
Precisament, la pandèmia ha fet que aquest inici de mandat hagi sigut un "repte majúscul" segons l'alcalde. Tot i això, Bote ha assegurat que s'ha pogut "mantenir el rumb" fixa't el 2019.

Per la seva banda, el segon tinent d'alcalde, Sergi Morales, ha assegurat que aquests dos anys de mandat han demostrat que el govern entre el PSC i En Comú Podem ha estat útil per tota la ciutadania i que s'ha treballat perquè la ciutat sigui "més igualitària, sostenible, inclusiva i per no deixar ningú enrere".

Els dos socis de govern també han valorat positivament el treball conjunt fet amb la resta de formacions polítiques i agents socials de la ciutat per fer front als efectes de la pandèmia, entre altres qüestions.
Pels dos anys que queden de mandat, un dels pilars fonamentals de l'acció de govern, segons han explicat Bote i Morales, serà la gestió dels fons europeus Next Generation, per impulsar la creació de llocs de treball i la transformació de la ciutat. També es vol millorar la posició estratègica de Mataró amb el pas del Pla estratègic 2022 al Mataró 2030, que incorpora l'àmbit de l'Agenda Urbana, i l'estratègia metropolitana dins de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità.

 

Informa: S. Ruiz