El govern farà un Pla d’Equipaments Esportius a proposta de Junts per Mataró

El govern es compromet a elaborar un Pla d’Equipaments Esportius que tingui en compte les necessitats reals de pràctica esportiva que es porten a terme a la ciutat. Així ho ha aprovat el Ple Municipal del mes de febrer a petició de Junts per Mataró.  Segons la formació proposant, la pràctica de l’esport és un element fonamental d’identitat per molts dels mataronins: els qui el practiquen fora o dins de les entitats esportives que ja té Mataró. De fet, tal com explica Junts per Mataró, també hi ha activitats puntuals importants al municipi com la Volta Ciclista a Catalunya, la final de la Copa LEN o el Campionat d’Espanya juvenil d’atletisme, entre d’altres. Tot plegat, elements imprescindibles, diuen, per la cohesió social i per entendre l’esport com a motor econòmic i de promoció de ciutat. Dos arguments, aquests últims, que comparteix el govern. De fet, la regidora d’Esports, Beatriz Delgado creu que s’ha de continuar amb la línia de treball que ja tenen amb les entitats esportives per avançar, ha dit, amb la millora dels nous equipaments i els que ja existeixen. 

Segons Junts per Mataró la proposta arriba després que ells considerin que les instal•lacions esportives estan “saturades” i “col•lapsades per les necessitats d’ús de les entitats esportives”. Asseguren que hi ha poca planificació d’aquests equipaments i que molts no han estat posats al dia. Per aquest motiu demanen inversions i criteri, diuen, racional i objectiu per traçar les línies estratègiques de l’esport mataroní pels propers anys. 

El compromís aprovat també convoca a tots els agents públics i privats del sector a consensuar una línia de treball efectiva per definir el Pla i l’estratègia municipal que s’ha de seguir entorn als equipaments actuals i de futur. 

Informa: M.Gómez / J.Monfort / C.Mora