El Govern exposa les principals accions i inversions per 2019 a l'Audiència Pública

Gairebé un centenar de persones van assistir ahir al vespre a l’Audiència Pública, en què el Govern va presentar les principals actuacions municipals previstes per 2019. Al llarg de l’acte es van anar desgranant els principals punts que conformen el pressupost d’aquest any així com les principals actuacions contemplades dins el Pla d’Acció Municipal. Una sessió que servia per explicar a la ciutadania tots aquests elements, però també per recollir les seves aportacions i impressions, que seran tingudes en compte com a al·legacions al pressupost.

Durant el torn de precs i preguntes, un cop acabada l’explicació del Govern, es van tractar temes diversos, entre ells els problemes d’aparcament del nord de la ciutat. Una pregunta que a la que va respondre Juan Carlos Jerez, explicant totes les accions i espais que s’han adequat aquest any per resoldre aquesta problemàtica, i exposant noves iniciatives que es tiraran endavant en aquest sentit.

L’adequació i recuperació de la Torre de Can Palauet va protagonitzar una altra de les intervencions de la nit. Des de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Javier Sànchez va demanar la seva posada a punt com a bé cultural de promoció de ciutat. Un element que consideren es podria incorporar al grup dels 5 que l’Ajuntament vol potenciar de cara a aquest 2019: la Torre Llauder, la Casa Coll i Regàs, l’Edifici de la Presó, la Nau Gaudí i la Capella dels Dolors. Altres temes sobre els quals es va preguntar són l’ocupació dels joves, els punts d’assistència per a la prevenció de les agressions sexuals o l’estat de la Pollancreda.

Mataró incrementarà el pressupost del 2019 un 6,26% respecte a l’any anterior i ho farà  sense augmentar els principals impostos, que queden congelats. Les grans despeses seran per habitatge, urbanisme i via pública, on el govern vol invertir-hi 20 milions d’euros.

 

Informa: M.Rodríguez/ A.Gual