El govern espanyol estableix 3 franges horàries per fer esport i passejar

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut a partir d'un quart de 7 de la tarda per detallar quines activitats es podran fer a partir d’aquest dissabte i com s’hauran de dur a terme. D’entrada, es podrà practicar qualsevol esport no professional o sortir a passejar una vegada al dia, sense sortir del municipi de residència i a una distància inferior a 1 quilòmetre del domicili particular. Mentre que la pràctica esportiva s’haurà de realitzar individualment, es permetrà passejar amb una persona de la mateixa unitat familiar. A més, per garantir la seguretat, s'haurà de mantenir el metre i mig entre persones i s'hauran de netejar les mans freqüentment. 

Atenent la petició que havien fet algunes comunitats autònomes, s’establiran franges horàries per evitar les aglomeracions. Es podrà practicar esport o passejar de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Aquelles persones majors de 70 anys o que siguin dependents i requereixin l’ajuda d’un cuidador per sortir a passejar, se’ls ha establert una franja pròpia de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre. Finalment, també es regularà la sortida al carrer dels menors de 14 anys. A partir de dissabte, podran fer-ho acompanyats d'un adult entre les 12 del matí i les 7 de la tarda. Aquesta regulació horària entrarà en vigor a partir de dissabte dia 2 de maig i en quedaran exemptes els municipis de menys de 5.000 habitants.

Pel que fa a les persones que hagin donat contret el coronavirus, estiguin en quarantena o aïllament domiciliari per haver estat en contacte amb un positiu, no podran sortir. 

La compareixença encara ha deixat qüestions a l'aire com, per exemple, durant quant temps es podrà practicar esport. El Ministre ha contestat que demà es publicarà una guia didàctica amb informació al respecte. 

Informa: L.Sanmiquel