El govern espanyol demanarà l’"última" pròrroga de l’estat d’alarma

estat d'alarma

El President del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en una compareixença aquest migdia que demanarà al Congrés dels Diputats l’aprovació d’una nova pròrroga de l’estat d’alarma, per gestionar la crisi del coronavirus. En aquesta ocasió, el govern proposa que tingui una durada d’un mes i que ja sigui l’última que es decreti, la cinquena en total.

Algunes Comunitats Autònomes podrien acabar la fase de desconfinament coincidint amb l’inici de l’estiu. En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que “la desescalada durarà unes setmanes més si no hi ha cap recaiguda.”

Sánchez també ha destacat la incidència de les mesures preses i el confinament de la població: “Des de l’inici de l’estat d’alarma l’índex de contagi ha disminuït fins a 100 vegades, per sota de l’1 per cent”. Pel que fa a l’estudi de seroprevalença portat a terme, només un 5 per cent de la població hauria patit la covid-19. Per tant, diu, s’ha de continuar amb la mateixa prudència i amb certes restriccions de mobilitat i relacions entre persones. Considera que s’ha de fer el possible per reactivar l’economia però amb seguretat.

Informa: O.Debat