El govern espanyol confina tots els treballadors d'activitats no essencials

El president de l'estat espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat en la roda de premsa oferta aquesta tarda que a partir de dilluns tots els treballadors d'activitats no essencials s'hauran de quedar a casa. Una mesura presa per "assimilar el nivell de mobilitat als dels caps de setmana". Demà s'aprovarà aquesta nova normativa que tindrà una vigència de 15 dies i que començarà aquest dilluns, 30 de març, i s'estendrà fins el 9 d'abril (tots dos dies inclosos).

Així doncs, tots els treballadors que ara podien sortir a realitzar les seves tasques laborals no podran fer-ho i, això sí, tindran un permís. Les hores no treballades no es descomptaran del sou, si no que s'hauran de retribuir de forma paulatina. Els oficis considerats essencials, com per exemple els sanitaris o el dels mitjans de comunicació, seguiran operant de la "mateixa manera com fins ara".

Aquestes decisions s'han decretat per, segons Sánchez, reduir el número de contagis i "reduir la pressió a les UCIs".

Sánchez ha començat la compareixença demanant el suport de la Unió Europea, explicant que el govern estatal ja va fer la petició aquesta setmana, començant per rebre material sanitari com també de suport en el suport d'aquesta crisi.