El Govern dissol el confinament perimetral de la Conca d’Òdena

El comitè tècnic del Procicat ha decidit aixecar el control policial que rodejava el perímetre de la Conca d’Òdena. D’aquesta manera, els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena passaran a tenir el mateix règim de confinament que el de la resta de Catalunya. Així ho ha informat la Portaveu del Govern, Meritxell Budó a la compareixença d’aquest migdia. Pel que fa a l’anunci del president Pedro Sánchez sobre la pròrroga de l’Estat d’Alarma fins el proper 26 d’abril, Budó ha deixat clar que els hagués agradat assabentar-se no a través dels mitjans però que comparteixen totes les mesures que es prenguin en favor de vèncer la pandèmia.  

Juntament amb Budó, també han pres el torn de paraula el Conseller d’Interior, Miquel Buch; la Consellera de Salut, Alba Vergés; i, per primera vegada, el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

En el cas de Miquel Buch, ha reafirmat la dissolució del desplegament policial que envoltava la Conca d’Òdena. El Conseller d’Interior ha explicat que la proposta ja s’ha fet arribar al Ministeri de Sanitat espanyol per tal de fer-la efectiva. D’altra banda, ha destacat que l’arribada de la Setmana Santa no ha comportat un augment de la mobilitat.  

Per la seva banda, la Consellera de Salut Alba Vergés, ha afirmat que la corba epidèmica del virus indica un notable decrement i per aquest motiu ha volgut lloar el comportament de la ciutadania a l’hora de respectar les consignes marcades pel govern. D’altra banda, ha anunciat l’arribada de 25.000 tests per diagnosticar coronavirus i espera que entre diumenge i dilluns n’arribin 20.000 més. Vergés també ha revelat que s’està estudiant la possibilitat de realitzar un test massiu en el cas de disposar de proves per fer-les a tota la població.

La darrera intervenció ha estat la de Chakir el Homrani. Ha subratllat que la mortalitat a les residències de persones grans és rellevant i per això van decidir obrir una borsa de treball de personal sociosanitari. L’objectiu era trobar reforços per poder garantir l’atenció adequada a les persones que viuen a les residències. A més, ha comunicat que les famílies podran sol·licitar endur-se a casa els seus parents sempre i quan puguin assegurar que a les seves llars no hi ha cap risc de contraure el virus. Aquest retorn als domicilis particulars serà voluntari i temporal i, una vegada superat el coronavirus, es garantirà la plaça que es tenia a la residència. 220 famílies ja han formalitzat aquesta petició a hores d’ara.

Informa: L.Sanmiquel