El Govern destinarà 3’1 milions d’euros més a seguretat i neteja

El Govern municipal planteja un augment de les partides de neteja i seguretat en el pressupost d’aquest 2020. Concretament, el consistori té la previsió d’incrementar en 2’2 milions d’euros el pressupost destinat a la recollida i tractament de la brossa i la neteja viària i en 1’9 milions el de seguretat i protecció civil. Uns augments que sumen 3’1 milions d’euros i que es plantegen per la revisió de contractes de les dues àrees.

En el cas de seguretat i protecció civil, aquest augment ve determinat majoritàriament per la cobertura total de les vacants d’agents de la Policia Local, tal i com van explicar l’alcalde, David Bote, i el regidor d’Administració, Juan Carlos Jerez durant la presentació del Pressupost de 2020. A més, aquest augment també contempla la contractació de seguretat privada per realitzar tasques que actualment fa la Policia Local, com la vigilància de l’Ajuntament. Un servei que tindrà un cost de 84 mil euros i ha de servir per alliberar agents del cos policial per destinar-los a fer de policies de barri o tasques de seguretat ciutadana. També està previst instal·lar càmeres videovigilància a la zona d’oci del Pla d’en Boet i al Parc de Rocafonda, així com millorar la tecnologia del cos policial.

Pel que fa a l’increment de 2’2 milions d’euros en matèria de neteja, principalment es destinarà a la millora de condicions del nou contracte de recollida i tractament de la brossa i neteja viària. La millora del contracte d’aquest servei, que segons l’alcalde està començant a elaborar, suposarà un augment de 1’9 milions d’euros. Un contracte que està previst que entri en vigor l’1 d’abril.

En conjunt, el pressupost de seguretat, el segon més important, és de 14’9 milions d’euros. La partida de recollida i tractament de la brossa i neteja viària, la tercera en importància, té un pressupost de 13’7 milions d’euros. Per davant d’aquestes dues àrees hi ha ensenyament, amb un pressupost de 20 milions d’euros.

El pressupost va passar l’aprovació inicial la setmana passada. El 30 de gener es presentarà en societat a l’Audiència Pública i es preveu que s’aprovi definitivament a principis de març.

 

Informa: S.Ruiz