El Govern català justifica el trasllat de la Fundació TIC Salut Social

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest matí en seu parlamentaria que el trasllat de la Fundació Tic Salut Social respon a la necessitat que l’entitat comparteixi espai amb la resta d’entitats del Departament de Salut per poder encarar d’una manera més eficient els projectes en els que treballen. Una afirmació que Vergés ha fet com a resposta a la pregunta que li ha formulat la diputada socialista Alicia Romero durant el Ple del Parlament d’aquest dimecres. De fet, Romero i la també diputada socialista Assumpta Escarp, van entrar per registre aquesta setmana diverses preguntes al Govern català per esclarir els motius del trasllat de la Fundació de Mataró a Barcelona. La consellera també ha afirmat que al TecnoCampus la Fundació no podia créixer i que és necessari estalviar costos per poder destinar més diners a nous projectes.

En el seu torn de rèplica, Romero ha explicat que l’alcalde de Mataró, David Bote, va oferir a la Generalitat espais gratuïts de la ciutat per poder-hi ubicar la Fundació Tic Salut Social i intentar evitar que es traslladés a la capital catalana. També ha qüestionat la necessitat de compartir espais de treball en un moment en què les tecnologies faciliten la connectivitat.

La diputada socialista ha assegurat que el trasllat d’aquesta entitat i d’altres a Barcelona respon a una voluntat recentralitzadora de la Generalitat. Per la seva banda, Vergés ha negat aquest fet i ha explicat que la Fundació Tic Salut Social seguirà vinculada a Mataró a través de diversos projectes que impulsen conjuntament entre l’entitat, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus.  

 

Informa: S.Ruiz