El Govern anuncia que les mascaretes per a tota la ciutadania no arribaran fins al 20 d'abril

La portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha anunciat aquest migdia que les mascaretes per a tota la població que havien d'estar disponibles a partir del dimarts dia 14, no arribaran fins al 20 d'abril. Un canvi que afirma, es produeix amb la voluntat de poder garantir que hi ha suficients mascaretes. De fet, ahir mateix, el Col·legi de Farmacèutics ja alertava a través d'un comunicat que dimarts no seria possible que hi hagués mascaretes per a tothom. Les previsions que feien era de poder tenir tot el material necessari de cara al 27 d'abril i demanaven a la gent que no trenqués el confinament per anar a la farmàcia a buscar una mascareta, perquè no la trobarien.

Amb tot això, avui el Govern ha decidit canviar la data i ha afirmat que el 20 d'abril hi haurà un milió i mig de mascaretes disponibles. La partida prevista és de 14 milions, que aniran arribant tot seguit de forma progressiva. L'objectiu és que cada ciutadà pugui disposar de dues mascaretes, i que una d'elles, la primera, sigui gratuïta. Budó ha especificat que les mascaretes que es posaran a l'abast de tota la ciutadania són reutilitzables FFP2.

En la compareixença Budó també ha afirmat ,que el govern de la Generalitat està preocupat per aquest procés de desconifnament que vol engegar el govern de Pedro Sánchez, ja que la decisió, ha explicat, “s’ha pres sense consultar ni el seu propi consell d’experts”.

Informa: A.Gual