El govern acusa d'irresponsables els grups de CiU i la CUP per votar negativament el pressupost

El govern socialista respon a la negativa de CiU i la CUP als pressupostos. L’Alcalde de Mataró, David Bote, conjuntament amb el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per lamentar el posicionament d’aquestes formacions. L’alcalde ha assegurat que no han mostrat cap responsabilitat amb la ciutadania i que posen en risc projectes i serveis del municipi. 

Segons el govern han presentat un pressupost “realista”  de pràcticament 142 milions d’euros que si no s’aprova deixa projectes en espera com el nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, l’Espai Mataró a Can Xammar, les mesures vinculades al Pla de Mobilitat, la renovació de la climatització de la biblioteca pública Pompeu Fabra, la nova instal·lació d’aigua a l’escola Maria Mercè Marçal o la reparació de la xemeneia de la Tíntex. També s’havia de doblar la quantitat destinada als pressupostos participatius i la resta de diners es destinaven a tirar endavant projectes ja engegats com les actuacions de millora dels equipaments públics, les polítiques  d’habitatge o el Cafè Nou.

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha anunciat aquest dimarts que ja s’ha demanat als serveis econòmics de l’Ajuntament que es faci una anàlisi per saber què implicaria treballar amb pressupostos prorrogats.

La idea del govern era aprovar el pressupost inicialment i començar així el debat amb les propostes de la resta de formacions. Segons l’alcalde la posició tant de CiU com de la Cup ha estat l’inici d’una estratègia electoral que els ha agafat per sorpresa després de les reunions que ja des del govern s’havia mantingut amb totes les forces del consistori.

Informa: M.Gómez