El curs escolar finalitzarà al juny i els casals d'estiu catalans oferiran continguts de reforç

El curs escolar no s’allargarà durant l’estiu i acabarà el mes de juny. Així ho va acordar ahir la Ministra d’Educació, Isabel Celaá, amb els departaments homòlegs de les comunitats autònomes que s’han reunit avui telemàticament. Segons la ministra, volen acabar el curs recolzant-se en el proper, és a dir el del 2020-2021. Una mesura que Celaá considera que resoldria la situació “sent la promoció la regla general i la repetició, l’excepció, que no tindrà res a veure amb les causes del coronavirus”.

Una mesura que comparteix el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui va assegurar en una entrevista a TV3 que és la mateixa posició que ha defensat la Generalitat de Catalunya. Tot i això, també va remarcar que és el Departament d’Educació “l’única autoritat educativa a Catalunya i que ens pertoca a nosaltres donar les instruccions organitzatives i pedagògiques pertinents”. Durant la reunió, també es va acordar que els departaments siguin qui organitzin activitats de reforç durant l’estiu. En aquest sentit, Bargalló va assegurar que els casals d’estiu oferiran aquest juliol contingut lectiu per a qui ho necessiti.

Tant el sindicat USTEC com la Fedaració d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC) veuen amb bons ulls que el curs escolar no s’allargui i que ningú repeteixi pel coronavirus. Tot i això, totes dues entitats tenen certes discrepàncies amb la mesura. Per una banda, l’USTEC troba incongruent que s’hagi reactivitat el curs escolar però que no s’hagin suplert les baixes. La FAPAC considera que en la mesura anunciada pel Ministeri d’Educació deixa massa marge a les comunitats autònomes. Escoltem a Ramon Font, portaveu nacional del sindicat USTEC-STES, i Lidón Gasull, directora de la FaPaC.

Ara els centres escolars resten a l’espera de les instruccions del Departament d’Educació per planificar el tercer trimestre que va començar dimarts.