El consistori defensa el serveis menjador i transport davant d’Ensenyament

D'acord amb l'aprovació del ple del mes de desembre, aquest matí representants dels diversos grups municipals a l'Ajuntament de Mataró han entrat per registre als Serveis Territorials del  Departament d'Ensenyament la Declaració Institucional aprovada per unanimitat que reclama que mantingui els serveis de transport i menjador gratuïts als centres d'educació especial. En aquest cas els dos centres afectats a Mataró són Les Aigües i  L'Arboç.

Un servei menjador que per a aquests alumnes, la majoria amb pluridiscapacitats d’alt grau no és només un servei d’alimentació, sinó que és un servei bàsic i necessari i un servei d’aprenentatge amb què els professionals fins i tot ensenyen a menjar als alumnes.

Uns ajuts que arriben des de 2002 i que aquest any han canviat. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat va anunciar a l'octubre aquest canvi de criteri i fa pagar als pares el servei. L'Ajuntament s'hi va posar en contacte però no han rebut resposta i, per això, han entrat per registre aquesta Declaració Institucional.

Des de la Generalitat, s'assegura que s'estudia la problemàtica i es treballa per a una solució als centres especials afectats a tot el territori català.