El consistori compra edificis de PUMSA per sanejar-ne els comptes

PUMSA

El ple de desembre ha aprovat l’adquisició per part de l’ajuntament de diverses propietats de PUMSA. L’objectiu d’aquesta compra és compensar un ajut de caixa que l’empresa municipal va demanar al consistori, per fer front, entre altres, al sobre cost de l’edifici del Rengle. El valor de l’ajut va ser de més de 7milions 750mil euros. Entre les adquisicions que ara fa l’ajuntament, aprovades pel ple, consten 4 finques del Pla Ronda Barceló –illa de Can Fàbregas i de Caralt, una finca de l'Avinguda Maresme, 4 finques del sector dels Turons, entre altres. A la proposta de compensació del govern municipal hi ha donat suport CiU, Ciutadans, ICV i la regidora no adscrita. S’han abstingut ERC, PP i PxC i hi ha votat en contra la CUP i VOLEMataró. Es tracta d’una de les mesures per sanejar PUMS i re formular l’empresa municipal.

Els grups que han votat contràriament a la proposta, CUP i VOLEMataró, han lamentat la històrica mala gestió de PUMSA i sobretot que l’ajuntament es vegi obligat a compensar-la en detriment d’altres inversions. El PP que s’ha abstingut en la votació ha posat èmfasi en què la proposta presentada pel govern no és la més adequada encara que sigui necessària i que no poden donar suport a la proposta perquè fa anys que avisen de la perillositat de la gestió d’aquesta empresa municipal. Un dels grups que ha votat a favor, Convergència i Unió, ha coincidit amb Ciutadans amb què l’ajuntament no pot donar l’esquena al deute d’una empresa que forma part del grup ajuntament. En aquest sentit han posat l’èmfasi en la importància de fer front a la situació i sanejar l’empesa municipal.

El preu que paga l’ajuntament per aquestes adquisicions no es fa en efectiu sinó que va destinat a satisfer el deute pre existent de PUMSA amb el consistori.

 

Informa: M.Gómez