El Consell Econòmic i Social reclama un esforç pressupostari a l'Estat i la Generalitat

Aquest ens consultiu considera que calen més recursos per fomentar l'ocupació i reactivar l'economia de la ciutat

El Consell Econòmic i Social reclama un esforç pressupostari a l'Estat i la Generalitat

El Consell Econòmic i Social de Mataró reclama més pressupost per a l'ocupació i la reactivació econòmica a l’Estat i la Generalitat. Les dades que està deixant la pandèmia reflecteixen que a Mataró hi ha més de 100.000 persones treballadores afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, una part important d’ells encara actius, una taxa d’atur del 16,3 %, sobretot per l’increment registrat entre febrer i agost, i una davallada de la mobilitat. És per això que aquest ens consultiu, format per representants dels grups municipals, sindicats i l’empresariat, exigeix un esforç a totes dues administracions i alerta que no és coherent reduir els fons destinats a polítiques actives per a la reactivació econòmica i de l’ocupació “ja que justament aquestes accions esdevenen essencials i prioritàries especialment en èpoques de crisis econòmiques com l’actual, i per tant haurien de ser objecte d’increments pressupostaris i no pas una minoració dels mateixos”. 

L’Ajuntament traslladarà el contingut de la resolució a què es va arribar aquest dijous a les administracions a les quals s’interpel·la. 

El Consell està presidit pel regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, i compta amb representants d’UGT, CCOO, PIMEC, FAGEM i 6 representants nomenats per l’alcalde.

Informa: C. Sánchez