El Consell de Ministres aprova un permís retribuït recuperable pels treballadors d’activitats no essencials

El Consell de Ministres extraordinari d’aquest diumenge ha aprovat el decret que suspèn les activitats no essencials. En aquest sentit, totes aquelles persones que es vegin afectades per aquest decret tindran dret a rebre un permís retribuït recuperable que els permetrà quedar-se a casa fins el dia 11, dia que està previst que acabi l’estat d’alarma, cobrant la totalitat del seu salari. Serà l’empresa la que haurà de garantir el pagament, mentre que el treballador, per la seva banda, tindrà l’obligació de retornar totes les hores un cop recuperada la normalitat. L’enduriment de les mesures de confinament explicades aquest migdia per la portaveu del Govern Maria Jesús Montero i la ministra de Treball Yolanda Díaz, ja va ser anunciat ahir pel President del Govern Pedro Sánchez. Aquestes no afectaran a tots aquells treballadors que estiguin fent teletreball, als que es troben afectats per un ERTO, els que disposin d’un permís d’incapacitat temporal, ni a tots aquells que, com dèiem, desenvolupin una activitat considerada essencial.

Amb aquesta mesura el govern pretén reduir encara més la mobilitat per reduir així, encara més, el nombre de persones afectades pel coronavirus. Tal i com ha explicat la ministra portaveu, el que es vol és anticipar la Setmana Santa, quan l’activitat econòmica es frena, i aconseguir que la mobilitat de les pròximes dues setmanes sigui com la d’un diumenge. Finalment Montero també ha apuntat que s’està treballant des del Govern en més mesures econòmiques i socials que seran explicades en els pròxims dies.

Després del Consell de Ministres, el president Pedro Sánchez ha traslladat via telemàtica, a tots els president autonòmics, les mesures acordades en el Consell de Ministres.

Informa: A.Gual